Online bijeenkomst ‘Stemmen horen’

Op donderdag 17 december a.s. organiseert Ypsilon D’n Oppepper een voorlichtingsavond over stemmen horen. Stemmen horen is een onderwerp dat veel mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid (letterlijk) bezig houdt. Wij nodigen daarom niet alleen hun naasten uit, maar ook cliënten en hulpverleners. Overige geïnteresseerden (buiten de regio) zijn natuurlijk ook welkom.

Stemmen horen
Eén op de zeven of acht mensen heeft weleens één of meerdere stemmen gehoord. De meeste ‘stemmenhoorders’ kunnen er goed mee omgaan. Stemmen horen hoort niet alleen bij psychose. Iedere stemmenhoorder beleeft het stemmenhoren anders. De éne stem is de andere niet. En… je kunt er van herstellen!!

De bijeenkomst
Ypsilon D’n Oppepper heeft Robin Timmers uitgenodigd om zijn verhaal te doen over ‘Stemmen horen’. Robin hoort zelf al sinds 2001 stemmen. Sinds 2009 heeft hij zich in de internationale stemmen-hoor-beweging en de herstelbeweging ontwikkeld tot ervaringsdeskundige. Hij werkt bij het steunpunt Stemmen horen van Bureau Herstel RIWB Nijmegen en Rivierenland. Hij schreef het boek: ‘Leren omgaan met Stemmen Horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering’ (2018) https://www.omgaanmetstemmenhoren.nl/boek/boek-leren-omgaan-met-stemmenhoren-2018/. Ook heeft hij meegedaan aan uitzendingen bij Pauw https://www.bnnvara.nl/pauw/videos/513643 en Omroep Gelderland https://youtu.be/ijgsKecLDAA.

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Aanmelding is wel vereist. Na aanmelding voor deze bijeenkomst ontvangt u een link om deel te nemen aan de bijeenkomst.

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via een mail aan: info@rescon.nl 

Datum

dec 17 2020
Expired!

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

Gratis

Locatie

Online, via Zoom

Organisator

Leo Hulsebos
Telefoon
0651510166
Email
denoppepper@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *